BX Perspective oproep vrijwilligers om onze jonge talenten op te volgen

De Brusselse jeugd, een bonte mix qua afkomst en achtergrond, bulkt van de energie en het potentieel. Sport is een ideaal vehikel om dit potentieel te ontwikkelen en om te zetten in een sterkere maatschappelijke verankering.

In drie voetbalclubs langs het kanaal in Brussel spelen 1200 jongeren dankzij de ondersteuning en de begeleiding van 175 vrijwilligers van bx represent – een socio-sportieve onderneming opgericht door Vincent Kompany.

Gebaseerd op een kwalitatieve voetbalwerking wil BX represent deze jongeren en vrijwilligers meer kansen geven door te werken aan sociale cohesie, cultuur, meertaligheid, opleidingen en tewerkstelling teneinde hen perspectief te bieden op een kwaliteitsvoller leven. BX Perspective is een project om een collectieve impact te bereiken.

Met BX Perspective willen we onze spelers (+16 jaar) een traject aanbieden om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. Bij BX zijn er ongeveer 400 jongeren boven de 16 jaar die zich actief inzetten als speler of als trainer. Vanuit deze sterke motivatie willen we het perspectief van onze jongeren verbeteren.

Tijdens workshops en individuele coachingsessies begeleiden we onze spelers om zichzelf beter te leren kennen, hun competenties in kaart te brengen, studietrajecten te bepalen, hun loopbaanvisie en missie te definiëren in hun concrete zoektocht naar werk. Dit alles mondt uit in een individueel carrièreplan met zeer concrete acties.

We hebben jullie nodig!

Om een kwalitatieve en individuele begeleiding te geven aan een belangrijk aantal jongeren zoeken we mentoren.

De BX mentoren zijn vrijwilligers met een sociale voeling die zich na een korte vorming engageren om regelmatig met een BX jongere af te spreken om hem of haar op te volgen gedurende maximum 9 maanden. De ontmoetingsmomenten vinden gemiddeld om de drie weken plaats en kunnen tussen mentor en mentee worden afgesproken.Financieel is er geen vergoeding voorzien maar wij bieden u een boeiend traject samen met een Brusselse jongere. Bovendien verzorgt BX een kwalitatieve omkadering en vorming in dit innoverend project.

Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar work@bxbrussels.com of bel met Karl Meesters op +32 476 288 420 voor meer info.

Op 23 oktober 2019 om 18h30 organiseren we een infosessie in de kantoren van BX Brussels. Rue Pierre Schlosserstraat 31, 1070 Anderlecht ; Metro: Het rad.